Pokerfolket stoler ikke på skattefar

Gevinster vundet hos pokersites med EU-licens er skattefrie. Det konkluderede Skattevæsenets jurister i slutningen af sidste måned, men er skattefar nu også til at stole på?

Spørger man pokerfolket er svaret klart nej. I en afstemning foretaget af Pokermagasinet Ace er det således kun én ud af fem pokerspillere, der tør indrømme, at de har vundet penge på et EU-baseret pokersite - selvom gevinsten efter Skatteministeriets egne udmeldinger er skattefrie.

"De fleste pokerspillere stoler simpelthen ikke på myndighederne, og det kan jeg faktisk godt forstå. Der har i alt for lang tid hersket kaos på dette område, og derfor har pokerspillerne fået vidt forskellige og ofte også modstridende svar fra skattemyndighedernes side", siger chefredaktør på Pokermagasinet Ace, Peter Holst.

Omkring halvdelen (44 %) af de vindende pokerspillere vil således fortsætte med at holde deres gevinster skjult for myndighederne. Resten af de adspurgte (36 %) oplyser, at de alligevel har underskud på pokeren og derfor heller ikke har nogen grund til at informere Skattevæsnet.

Hvis et pokersite på internettet betaler afgift i et EU-land, så er gevinster vundet af spillere i Danmark, ifølge juristerne, skattefrie. Den endelige skattefritagelse skal dog først vedtages af Skatterådet - formentlig når rådet samles igen den 25. april - og det skulle, ifølge Skatteministeriets egne jurister, blot være en formsag.  

851 danske pokerspillere deltog i afstemningen, der foregik på www.acemag.dk.