Straffefanger opklarer forbrydelser

Man skulle næsten tro, det var løgn, at straffefanger nu skal til at gå kriminalbetjente i bedene og opklare forbrydelser. Og slet ikke ved bare at sidde og spille poker.

Men det er ikke desto mindre, hvad nogle fængsler i Florida, USA, forsøger i øjeblikket. De lokale ordenshåndhævere har lånt FBI’s fremgangsmetode, der gik ud på at printe et spil kort med Iraks krigsforbrydere for nemmere at kunne fange dem.

Håber på hjælp
Til de indsatte i fængslerne har myndighederne således på hvert sæt spillekort valgt at trykke 52 tilfældigt valgte ofre for uopklarede forbrydelser i det sydvestlige Florida.

”Vi har fanger siddende i fængsler hele dagen lang, og mange af dem spiller kort. Ved at sætte de uopklarede forbrydelser på spillekortene, håber vi at kunne opsnuse noget, siger Trish Routte fra ’Crime Stoppers’ i sydvest Florida.

Tæt på opklaring
Og enhver tvivl, om nu planen også skulle virke blev manet i jorden, da en indsat i fængslet i Polk County spillede kort og genkendte et offer fra et af kortene. Fangen fortalte Crime Stoppers, hvad han vidste, og nu er to mænd arresteret i sagen.

’Crime Stoppers’ har nu planer om at uddele de specielle spillekort til fanger siddende i fængsler i hele det sydvestlige Florida.