Wendt donerer gevinst til Afrika

Martin Wendt har netop indgået en speciel aftale med Expekt omkring verdensmesterskaberne i poker – WSOP – til sommer i Las Vegas. Halvdelen af danskerens eventuelle gevinst skal gå til velgørenhed.

Når verdensmesterskaberne i poker sættes i gang den 28. juli på Hotel Rio i Las Vegas bliver det med en af de bedste danske pokerspillere Martin Wendt det i en sponsortrøje fra Expekt. Wendt og det nordiske spilleselskab har nemlig indgået en aftale om et sponsorat til sommerens verdensmesterskab, men et sponsorat af de mere specielle.

Expekt betaler Wendts tur til Las Vegas plus $10.000 (65.000 kroner) i indskud til selve turneringen. Til gengæld skal den 30-årige pokerspiller så aflevere halvdelen af en eventuel gevinst til velgørenhed.
”Jeg synes det er en rigtig fin aftale. Og det er fedt at kunne give nogen af de mange penge, der cirkulerer rundt i poker til nogen, der virkelig har brug for dem,” siger Martin Wendt til Ace.

Skal der spilles noget hjem til velgørenhed, så skal danskeren ligge sig lidt mere i selen end tilfældet var sidste år, hvor han røg ud efter otte timers spil.
”Det var sort uheld sidste år, og jeg vil ikke gøre noget om, men jeg er helt sikkert blevet en bedre pokerspiller siden den gang,” siger Wendt.

Også hos sponsoren er der tilfredshed med aftalen, der er den første af sin art.
”Det var egentlig Martins idé, men vi synes den er rigtig god. Martin er en god pokerspiller, så jeg er sikker på, at der er en velgørende organisation, der godt kan glæde sig, ” siger Per Heide fra Expekt til Ace.

Det er spillevirksomheden, der i samråd med Martin Wendt bestemmer, hvad pengene skal bruges til. Men de er blevet enige om, at hvis Martin spiller noget ind, skal det gå til noget konkret og gerne et projekt i Afrika.