Negreanu viser vejen til ruin

I poker ligger et hav af fælder klar til at klappe sammen om enhver nybegynders tegnebog. Det gælder derfor om at være vaks ved havelågen, når man bevæger sig ud på pokerlivets landevej.

Canadieren Daniel Negreanu er en af verdens absolut bedste pokerspillere, om end ikke den bedste, og han advarer i sin ugentlige klumme til Card Shark Media mod de ti største fejltrin, man kan begå som ny pokerspiller:

1. At bluffe for meget - mange nybegyndere har set for mange Hollywood-film og har på den måde overbevist sig selv om, at poker kun handler om at bluffe. De tænker, at hvis de bare blive ved at byde, så skal alle nok folde før eller siden. Dette er imidlertid ikke tilfældet, da en vanlig bluffer hurtigt bliver identificeret af sine modstandere.

2. At mangle tålmodighed - at sætte sig ned og spille poker er ensbetydende med at tilbringe lange perioder i ren og skær kedsomhed, mens man venter på endelig at få en god hånd. Nybegyndere har ofte ikke tålmodighed til at vente på gode hænder, og begynder i ren kedsomhed at spille hænder, som burde være smidt i skraldespanden.

3. At spille på for dyre limits - intet er mere skadelig for din selvtillid og din bankroll end at spille med penge, du ikke har råd til at tabe. Du kan ganske enkelt ikke træffe de rigtige beslutninger, hvis du skal spekulere over, hvordan du skal betale din husleje, hvis ikke der falder et es på river. Spil derfor kun for penge, du har råd til at tabe. Så kan du bedre holde fokus på spillet end på din økonomiske situation.

4. At indtage alkohol - du har brug for hele din gode dømmekraft for at kunne træffe flest rigtige beslutninger ved bordet. Det er ikke tilfældigt, at mange casinoer tilbyder gæster gratis alkohol til spillende kunder. Sprutten omtåger din dømmekraft og får dig til at spille hænder, du ellers ikke ville overveje at spille.

5. At stoppe, mens du er foran - der findes ikke noget system, som kan forudsige, hvornår du skal gå fra bordet. Den værste plan mange begyndere praktiserer er hit-and-run strategien, hvor man stopper, hvis man har vundet lidt og fortsætter, hvis man er bagud. Hvis der kan siges noget fornuftigt om det, må det være det modsatte.

6. At spille med hajerne - begyndere kommer ofte til at sætte sig til rette i spil, hvor de er oppe mod for hård modstand. I stedet for at spille mod ligeværdige modstandere, sætter de sig til bords med de store og tunge drenge.

7. At spille med for stort ego - nej, du er ikke så god, som du tror. Faktisk har du meget at lære. Den dag, du indser, at du ikke ved meget om poker, er måske den dag, du faktisk begynder at lære. Alvidende pokerspillere ved ofte kun meget lidt om, hvad der skal til, for at de kan forbedre deres spil. Det er meget vigtigt at være objektiv i forhold til dine evner og i forhold til, hvor du måske behøver at forbedre dig.

8. At spille for mange hænder - begyndere spiller ofte flere hænder, end de burde og forstår ikke vigtigheden i at spille gode hænder i optimale situationer. Læs en bog eller to før du sætter dig og spiller, så vil du også forstå, at 9-3 er en dårlig hånd at spille, lige meget om den er suited eller ej.

9. At tilte ved bordet - nye spillere mister ofte hovedet, hvis de taber nogle slemme hænder i træk. En spille på tilt har mistet troen på sin strategi og begynder at jagte dårlige hænder som f.eks. inside straight draws, velvidende at han ikke burde.

10. At spille for mange timer - din hjerne virker simpelthen bare ikke ordentlig efter 22 timer ved bordet. I stedet for at hvile og komme tilbage frisk næste dag, spiller de fleste begyndere for mange timer for at vinde det tabte tilbage. Det ender ofte blot med, at de taber endnu flere penge. Efter for mange timers spil begynder din hjerne at spille dig et puds, og du vil ofte kunne overbevise dig selv om, at du spiller godt poker. Chancen herfor er ikke ret stor...

asd