Jønke: Jeg er en af de store fisk

Politiet har vidst det længe, men nu lægger Jønke selv kortene på bordet. Efter mere end 18  i de danske fængsler, hvor der ofte var poker på menuen, er konklusionen klar.
"Jeg er en af de store fisk", erkender Jønke i det nye nummer af pokermagasinet Ace.

”Kan du huske hvem, der lærte dig at spille poker i fængslet, og tabte du til ham?”
”Jeg kan ikke huske præcis, hvem det var der lærte mig spillet. Vi spillede sgu allesammen, og jeg vandt en gang imellem, men jeg tabte nok de fleste gange, så jeg må desværre erkende, at mit samlede pokerregnskab for disse 11 år er i minus”.

De indsatte i de danske fængsler har aldrig mange penge på sig, men de spiller i stedet med jetoner, og derfor kan puljerne sagtens overstige fangernes kontantbeholdning.

”Hvad sker der, hvis man taber mere end man har. Kan man skylde?”
”Ja, vi afregner bare, når vi kommer på fri fod”

Som regel vinder eller taber man 1.000 kroner, men Jønke har set indsatte miste 40-50.000 kroner på en enkelt dag, så det er ikke altid småbeløb, der bliver spillet om bag de danske fængselsmure. Han har dog aldrig selv tabt noget i den størrelsesorden.
”Nej, det er jeg alt for klog til. Jeg kender nemlig mine egne begrænsninger, og jeg mangler tålmodigheden, der skal til for at blive rigtig god pokerspiller, men det er vist også det eneste, jeg mangler”.

Læs hele interviewet i det nye nummer af Pokermagasinet Ace