Folketinget vil tillade poker

De danske pokerspillere skal have hjælp af Folketinget til at gøre poker lovligt, og et bredt flertal lige fra Dansk Folkeparti til SF vil nu have Lene Espersen til at hjælpe, skriver Nordjyske Stiftstidende og Fyens Stiftstidende torsdag.

"Jeg mener klart, det skal være lovligt at spille poker - selvfølgelig ikke som hasardspil med en masse penge på bordet, men som en turnering, hvor folk betaler et indskud. Den form for turnering skal være lige så lovlig som en turnering i bridge eller jydewhist," siger retsordfører Tom Behnke (K), der bakkes op af både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF.

Det hidtidige problem har været, at Landsretten i 1975 lagde poker i kategori som hasard, og derfor har Dansk Poker Union fået afslag fra både politiet og Justitsministeriet på at holde pokerturnering.

Nu har pokerspillerne klaget deres nød til Folketingets Retsudvalg, og her er selv SFs Anne Baastrup blevet overbevist om pokerspillets ufarlighed i turneringsform.

"Det er fuldstændigt gammeldags at forbyde det. Jeg bryder mig ikke om hasard, men der er ikke nogle, der mister en masse penge på den måde, som de vil lave turneringer," siger hun.